mandag den 10. marts 2014

5:2 - Er det "En kur der dur" ?

Efter at TV2's program "En kur der dur" udnævnte 5:2 til den bedste måde, at få styr på sin vægt, og samtidig opnå sundhedsmæssige fordele, blandt andet den anti inflammatoriske effekt en let faste har på kroppen, har jeg været lidt nysgerrig på hele konceptet. Jeg har derfor fundet frem til forskellige sider, som har rigtig gode råd til at komme igang med 5:2.

Dette link har jeg fundet rigtig informativt og hjælpsomt:
http://www.mumsnet.com/health/diet-and-fitness/intermittent-fasting-the-5-2-diet

Jeg har selv prøvet, at leve efter denne metode i ca. 3-4 uger, og det HAR haft et udslag på vægten, på trods af, at jeg har sløslet mig i kage og fastfood på ikke fastedagene - så at der er røget 3 kg er jo nærmest imponerende. :-)

Den måde som fungerer bedst for mig er, at holde mig til væske og bouillon-suppe frem til aftenmåltidet, og så spise et godt aftenmåltid på 500 kalorier. Det har for mig betydet, at jeg har et måltid at se frem til i løbet af hele dagen, plus det hjælper mig med, ikke at hoppe i køkkenskabene hele aftenen, fordi jeg er blevet mæt af aftensmaden. Jeg er ikke naturligt sulten om morgenen når jeg vågner(for det meste), så derfor fungerer denne model temmelig nemt for mig.
Andre kan have behov for 2-3 små måltider i løbet af dagen. Det er meget individuelt. :-)

Andre links, som kan være handy at kigge på, er følgende:

http://www.lavenderandlovage.com/category/posts/general/5-2-diet

http://maggiealdersonstylenotes.wordpress.com/2013/02/10/fast-love-2/

http://www.tinnedtomatoes.com/search/label/5%3A2%20Diet#.Uvk-lvl5O9Q






Ingen kommentarer:

Send en kommentar